Perfekta möten

Rosen Queen Elisabeth o Djävulsbuske.



Det är planteringstider, och jag kan tala för alla, o om inte det, för många, då jag säger; Det är en djungel! Att veta vad man ska plantera, för att få det där, som de har i alla tidningar. Omöjligt. Eller?
Det finns en del enkla tips. Ja, egentligen handlar det lite om att hitta sin kärlek... Flummigt, men så sant. Hör får du inte bara trädgårdstips, utan också relationsråd. Winn winn...

Först ska du se till dig själv. Var är du? Vilken jord finns det, vilket läge, sol, skugga osv. Sen kommer frågan vad det är du söker. Vindskydd, något ätbart, skugga, blommor, någon speciell stil m.m.
Ja, gör du detta först, före du ger dig ut o handlar, då har du kommit så långt på väg. Men, det finns en hake. Nämligen punkt tre i min checklista för relationer och trädgård, och det är nämligen kärleken. Oresonlig, svår, kommer alltid vid fel lägen, passar inte in i det övriga sammanhanget. Ja, växerna alltså... För det är när du går där i plantskolan o botaniserar, då ögat faller på något, hjärtat hoppar till, och det är kört. Jag säger bara gör det! Kör på det. Känns det bra, så går det alltid att plantera den någonstans.
Plats i hjärtat finns det alltid, för en till. Växt alltså...

2 kommentarer:

  1. Någon i Arvika3 juni 2010 kl. 08:25

    Detta var något att tänka på kärleken alltså.
    Även om den var tänkt till trädgården.

    SvaraRadera
  2. Så länge man tänker lite före, men ändå följer hjärtat så är det bra!

    SvaraRadera